AGORIA zet Netwerkapp in tijdens uitreiking Smart Cities Award

Agoria, de bedrijvenorganisatie van de technologische sector, reikt voor de vierde keer de Smart City Awards uit aan steden en gemeenten die investeren in technologische innovaties om het leven van hun inwoners te verbeteren. Tijdens bij de uitreiking van de Smart Cities Award werd de Elma Netwerkapp ingezet voor de interactie met de bezoekers.

(more…)

Agoria, innovator en expertisecentrum bij uitstek, helpt steden en gemeenten in de uitwerking van smart cities-projecten en ondersteunt hen met goede voorbeelden uit binnen- en buitenland. Een jury van 5 onafhankelijke experts heeft eenentwintig kandidaat-projecten uit heel Belgiƫ onderzocht en beoordeeld, waarvan Sint-Truiden de Agoria Smart City Award in de wacht sleept. Er is ook een bekroning voor vier andere steden. Zo brengt Brugge via slimme bromfietsen het bovengronds parkeren in kaart, gaat Brussel voor betere verkeersdoorstroming en minder luchtvervuiling door slimme verkeerslichten, beheert Gerpinnes haar begraafplaatsen online en installeerde Musson (Luxemburg) slimme meters voor water en elektriciteit. Ook Ericsson en Corda Campus krijgen een prijs. Zij lanceerden vorig jaar de eerste 5G-Life Campus in Hasselt om innovatieve applicaties uit te testen op 5G technologieƫn. De nieuwe 5G-Life campus biedt onderdak aan Belgische spelers om toepassingen op 5G te ontwikkelen voor industrie en maatschappij.

Agoria heeft de Elma Netwerkapp ingezet bij de uitreiking van de Smart Cities Award. Hierdoor konden bezoekers gemakkelijk netwerken, live stemmen en hun eigen programma samenstellen.