Elma Studio in the picture

Krachtige beelden zijn een essentieel onderdeel van uw communicatiestrategie zowel naar leden als andere stakeholders. Een coherente huisstijl, een passende look & feel en aandacht voor de lezer zijn naast een sterke inhoud de voorwaarden om je doelpubliek te bereiken. De Elma Studio volgt de trends en houdt de vinger aan de pols.

(more…)

We nemen een magazine vast, bladeren, lezen, worden meegezogen in een verhaal, vergaren kennis en informatie. Krachtige beelden krijgen de aandacht van de lezer, ze zijn essentieel in uw communicatie.

De Elma Studio werkt voor zowel adverteerders als organisaties, voor beide is het werk van een verschillende aard en ligt de focus op een ander vlak.

Kim – art director Elma- : “Adverteerders bieden meestal hun advertentie kant en klaar aan, de advertenties worden op druktechnische aspecten gescreend en worden na een eventuele correctie aanvaard en geplaatst.”

Soms levert een adverteerder losse elementen en maakt het grafisch team van een foto  en een tekst één geheel. De zetproef kan pas gegeven worden wanneer de kwaliteit van het materiaal echt top is want beelden in te lage resolutie vertragen het proces.

De advertenties maken slechts 5% uit van het totale zetwerk voor een publicatie. Het grote werk zit in de layout, afhankelijk van de vraag van de beroepsorganisatie. Voor Kim is de uitdaging van een ontwerp het meest boeiend. Zo bijt hij zich graag vast in een logo ontwerp, het ontwikkelen van een huisstijl of een re-branding.  Wanneer een opdrachtgever echt gelooft in het project is het prettig samenwerken. Kim vertrekt eerst van het denkwerk gevolgd door het visueel uitwerken van het idee. Nadien komt het definitief opmaken van de kopij en het drukklaar aanleveren van het geheel.

Hetzelfde geldt voor de online media, de Studio bouwt zelf basis websites bijvoorbeeld voor het kenbaar maken van een nieuwe dienst of informatieve app. Een mooi voorbeeld hiervan was het ontwerp van de huisstijl en logo voor “National Culinary Team” een project van Flanders Food Faculty.

Bij complexe website opdrachten werken we op het puur technische IT vlak we samen met een externe partij.

Karine – Prepress Elma – krijgt voldoening uit het  technisch en nauwkeurig afleveren van een opdracht. Ook wanneer het proces over een hobbelig pad liep, maar uiteindelijk mooi afgesloten kan worden en de klant tevreden is, geeft dit haar energie.

Zowel Karine als Kim hebben een getraind oog én voelsprieten voor wat trends betreft, zij doen inspiratie op uit magazines, internet, social media, flyers en houden de vinger aan de pols.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem contact met Heddie Vertessen – Mediastrateeg h.vertessen@elma.be 0472/502 403